Busstationen i Lenti: Referensobjekt

Inledning

Baldakinen svävar bokstavligen över stationen och möjliggör skyddad instigning i bussen. För att förstärka denna effekt letade arkitekten efter något lätt och hållbart för tak och fasad. Eftersom han redan är bekant med PREFABOND kompositpaneler av aluminium från tidigare projekt, planerades byggnaden kring produkten så att säga, vilket sparar på avfall. De fyra meter långa kompositpanelerna nästlar sig över det 44 meter långa underredet och pryder den tunga stålkonstruktionen med en viss lätthet i renvit. Lokalerna till väntrummet m.m. kläddes med PREFABOND i P.10 antracit.

Data och fakta

Produkt

Kompositskiva i aluminium

Färg

Arkitekt

Kunics-Terv Kft

Hantverkare

BAGYINKA ÁRPÁD bádogos

Land

Ungern

Ort

Lenti

© PREFA | Croce & Wir

Låt dig inspireras: Fler objekt

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Tack vare PREFA-produkternas låga vikt går renovering av tak och fasad lätt som en plätt – och det kosmetiska ingreppet gör även skillnad för utseendet.

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Hus med garage efter takrenovering med PREFA takplattor i antracit
Hus innan takrenovering med PREFA-takplattor, sadeltak och garage