Aluminiumtak Med Taktegelutseende: Utseende av tegel, metall fördelar

Med takprodukterna från PREFA förenar du det klassiska taktegelutseendet med ett aluminiumtaks fördelar. PREFA-produkter med tegelröd färg i färgkvaliteten P.10 erbjuder inte bara den sedvanliga materialgarantin, utan också 40 års färggaranti.

Knappast någon annan del av huset är så utsatt för väderlek och yttre påverkan som dess tak. Taktäckningar finns i olika varianter: keramik, metall, fibercement eller bitumen. De flesta måste skydda säkert mot vind och väder under årtionden. Om du vid en renovering beslutar dig för det klassiska tegeltaket står du inför frågan: Måste den ålderstigna takstolen förstärkas för att kunna bära den tunga taktegeln?

Fördelen för dig: PREFA-tak är särskilt lätta!

I jämförelse med den traditionella taktegeln väger PREFA-takplattor betydligt mindre. Med bara 2,3 kg/m² skyddar PREFA-taktäckningen tillförlitligt ditt hem. Det spelar ingen roll om temperaturskillnaden mellan dag och natt är 30 °C eller om stormen viner med 150 km/h om husknutarna – PREFA-takplattor förblir på sin plats och gör tillförlitligt det de ska. Läs mer om stormsäkra taksystem här.

En stark man lyfter tunga tegelstenar. Bredvid står en ung flicka med de lätta aluminiumtakplattorna.

PREFA-takplattor väger bara en bråkdel i jämförelse med traditionell taktegel

40 års färggaranti med P.10-kvalitet

Bor du i en region med många tegeltak och letar därför efter ett högkvalitativt plåttak med taktegelutseende? Då är ett PREFA-taksystem i tegelrött med P.10-kvalitet idealiskt för ditt nya tak eller din takrenovering.

Med "P.10" erbjuder vi en lackkvalitet som också uppfyller de högsta kvalitetskraven. Beläggningen är det idealiska mervärdet för de lätta PREFA-takplattorna och grundmaterialet aluminium. Tack vare den kan vi inte bara ge 40 års materialgaranti, utan också 40 års färggaranti

Om du väljer PREFA väljer du ett starkt och pålitligt taksystem. Takavvattning hör också till. Aluminiumtakrännor från PREFA rostar inte och måste inte målas – de är nästan underhållsfria*. Värdeminskande faktorer som klimatangrepp, rost och färgförändringar på grund av regn, snö och annan miljöpåverkan är därför inte längre något problem. För dig betyder det årtionden som du kan njuta av ditt tak och takavvattningen, utan mödosamt reparationsarbete på hög höjd.

Vill du veta hur ditt tak skulle se ut med en takprodukt som ser ut som taktegel? Då använder du vår kostnadsfria fototjänst. Ladda bara upp ett foto, så får du inom några arbetsdagar tillbaka din bearbetade bild som visar ditt hus med önskat PREFA-fasad.  

*Regelbundna kontroller krävs, det kan också vara nödvändigt att avlägsna smuts, så att rännan inte sätts igen och följdskador undviks.

Detaljbild av PREFA-takplattan i tegelrött med matchande takränna, också i tegelrött.

Kombinera ett PREFA-tak i P.10-tegelrött med färgmatchade takrännor