PREFA översvämningsskydd – högkvalitativ säkerhet för kräsna byggmästare

Det moderna, delvis mobila översvämningsskyddet från PREFA uppfyller alla krav från byggmästare, men även planerare och hantverkare.

”Säkerhet och pålitlighet är de viktigaste funktionerna hos ett översvämningsskydd”, säger PREFA:s försäljningschef Gerald Pampel med många års erfarenhet bakom sig. Husägare måste kunna lita till hundra procent på att deras tillhörigheter skyddas i en nödsituation, det vill säga vid översvämningar, kraftiga regn och skyfall och många andra oförutsägbara naturfenomen. ”PREFA har stor erfarenhet och har erbjudit tillförlitliga översvämningsskydd i decennier”, förklarar Pampel vidare. ”Det delvis mobila systemet har bevisat sin kapacitet fullt ut och erbjuder tillförlitligt skydd även i extrema situationer.”

Delvis mobilt översvämningsskydd skyddar mot översvämningar

Lätta, men samtidigt mycket robusta aluminiumprofiler staplas på varandra i spår- eller fjädersystem och skjuts in i fixeringsprofiler eller stolpar på båda sidorna. Profilerna tätas med speciella, utbytbara tätningar och fixeras uppifrån med ett spännstycke. Det gör att dörrar, portar, fönster, garage och hela ytor kan tätas mot inträngande vatten på ett säkert sätt. ”Systemet har en enkel struktur och ser samtidigt sofistikerat ut. Det är inte någon medioker standardprodukt från järnhandeln, vilket är något som särskilt kräsna kunder uppskattar”, berättar försäljningschefen om fördelarna med systemet. ”Den består inte bara av en motståndskraftig aluminiumlegering utan även av högkvalitativa tätningar.”

Auf dem Bild ist ein PREFA Hochwasserschutz zu sehen, der mehrere Häuser von großen Wassermengen schützt.

Enmansinstallation utan specialverktyg

Aluminium är perfekt eftersom det är okrossbart, rostsäkert, väderbeständigt och framför allt extra lätt. Aluminiumprofilernas låga vikt gör att systemet går snabbt och enkelt att montera upp i nödsituationer – till och med av en enda person! Skyddsväggarna mot översvämningar ger full säkerhet för att skydda både föremål och område redan när du lägger i första dämmbalken. Om vattennivån fortsätter att stiga kan antalet dämmbalkar enkelt utökas.

Auf dem Bild ist eine montierte Hochwasserschutzwand zu sehen, das eine Garage vor großen Wassermengen schützt.

Klart för användning när som helst och annars nästan osynligt

Det moderna översvämningsskyddet från PREFA är inte bara extremt motståndskraftigt utan även mycket flexibelt. Det kan ställas upp vid behov och sedan demonteras igen och syns knappt efter demontering. Färgen på de fast installerade väggprofilerna kan anpassas individuellt till taket eller till fasaden. ”För många kunder är det viktigt att översvämningsskyddet inte omedelbart upptäcks som ett sådant och hellre på ett obemärkt sätt bleknar i bakgrunden”, berättar Gerald Pampel av erfarenhet.

Särskilt inbjudande utseende

”Systemet från PREFA finns tillgängligt i standard RAL-färger. Färgbeläggning är möjlig, speciellt för väggsprofilerna och deras skydd, som vanligtvis stannar kvar på byggnaden. På så sätt kan profilerna anpassas till färgen på fasaden eller intilliggande delar av byggnaden.” Nytt i sortimentet är PREFA översvämningsskyddssystem 25, det vill säga dämmbalkar med en tjocklek på 25 mm. Detta system ger ett smalt och precist utseende och är lämpligt för små öppningar, exempelvis vid husentréer och fönster. Det smälter påfallande och elegant in i objektets arkitektur och är samtidigt starkt och motståndskraftigt.

Auf dem Bild ist ein PREFA Hochwasserschutz zu sehen, der den Eingang von einem Haus schützt.

Enkel och snabb hantering av byggarbetsplatser tack vare god planering

Allt börjar med en bra planering. PREFA erbjuder här professionellt stöd redan från början. Med planeringsverktyget HWS kan nödvändiga versioner, produktlistor och därmed kostnaderna snabbt beräknas. Specialutbildade hantverkare kan grovt utforma systemstatiken direkt på plats hos kunden eller så tar PREFA över beräkningarna och finns tillgängliga för rådgivning. Detta ger planerare, hantverkare och fastighetsägare en direkt överblick över nödvändig materialanvändning och budget.

Rätt stöd i varje konstruktionsskede

”Från rådgivning till planering och genomförande av byggprojektet - PREFA:s tjänster välkomnas gärna”, säger Pampel och sammanfattar tilläggstjänsterna. ”Inom online-serviceområdet hittar installationsparterna också många dokument, såsom planerings- och monteringsanvisningar, mallar för beställningsblanketter eller produktlistor och mycket mer.” PREFA:s kundtjänst finns alltid till hands med råd och åtgärder. Dessutom tillhandahåller PREFA också rätt verktyg genom rådgivning och försäljningssamtal med kunderna: praktiska rådgivningsdokument, prover och mycket mer.