Website Suche (Nach dem Absenden werden Sie zur Suchergebnisseite weitergeleitet.)

VILKEN TAKKONSTRUKTIONEN ANVÄNDS FÖR PREFA ALUMINIUMTAK?

Vi rekommenderar att bygga PREFA aluminiumtak med en ventilerad underkonstruktion. Takbeklädnaden och värmeisoleringen skiljs åt av en luftspalt. Detta har fördelen att inträngande fukt transporteras bort. I princip läggs taket med ventilation (se bild 1). Men även hela vindsutrymmet kan vara ventilerat (se bild 2).

Vindsutrymmet kan användas som bostad (bild 1):

Vid en tvåskalig takkonstruktion infogas ett ventilationsutrymme som ligger mot den enskaliga takkonstruktionen (ströläktsläggning). Med denna åtgärd kan man också värmeisolera mellan takbjälkarna. Om vinden används som boningsrum är en tvåskalig takkonstruktion att föredra (bild 2).

Vindsutrymmet används inte som boningsrum (bild 2):

För denna takkonstruktion måste vindsutrymmets innertak vara värmeisolerat (det är svårare att bygga ut vinden i efterhand).

 

Det är viktigt att följa byggnadsfysikaliska regler vid takkonstruktion!

PREFAs produkter

PREFA PRODUKTSORTIMENT

Upptäck mångfalden i PREFAs sortiment och hitta rätt produkt till tak och fasad. Idealiskt för nybyggnation och renovering!

UPPTÄCK SORTIMENTET
40 ÅRS GARANTI

GARANTERAT RÄTT VAL

Upp till 40 års garanti på material och färg. Ta reda på mer eller beställ ditt garanticertifikat utan kostnad.

BESTÄLL NU
RENOVERINGSGALLERI

OBJEKT FÖRE OCH EFTER RENOVERING

Tack vare PREFA-produkternas låga vikt går renovering av tak och fasad lätt som en plätt – och det kosmetiska ingreppet gör även skillnad för utseendet.

TILL RENOVERINGSGALLERIET
Kontakt