Hur stort är ett vanligt översvämningsskydd? Hur tätt är det?: Beräkning - Översvämningsskydd

Maximal höjd och bredd

Längden fastställs utifrån statiska beräkningar och beror på vattennivån. Som standard är höjder upp till 200 cm möjliga vilket motsvarar tio dämmbalkar på 200 mm. Utöver detta finns olika speciallösningar.

För närmare information är du välkommen att kontakta tobias eriksson via e-post: tobias.eriksson@prefa.com eller telefon: +46 10 498 66 64.

Tillförlitligt skydd

Ett översvämningsskydd behöver inte vara 100 % tätt. Det är tillåtet att lite vatten tränger igenom. I PREFA:s system staplas aluminiumprofilerna på varandra i spår- eller fjädersystem och skjuts in i fixeringsprofiler eller pålar på båda sidorna. Profilerna tätas med speciella, utbytbara gummitätningar och fixeras uppifrån med ett spännstycke. Det gör att dörrar, fönster, garage och hela ytor kan tätas mot inträngande vatten på ett säkert sätt. Enligt kontroller av det europeiska förbundet för översvämningsskydd (EVH) uppfyller våra system kraven i täthetsklass 1 (<0,2 l per min. och m²) utan mittpelare och täthetsklass 2 (0,2–0,5 l per min. och m²) med mittpelare.

En man installerar PREFA-systemet för översvämningsskydd.

Tillämpning av PREFA-systemet för skydd mot översvämningar