Website Suche (Nach dem Absenden werden Sie zur Suchergebnisseite weitergeleitet.)

Lätt, robust, långlivad, miljövänlig, perfekt att bearbeta, mångsidig utformning – aluminium förenar alla egenskaper som man kan önska sig av ett material.

ENASTÅENDE UTFORMINGSMÖJLIGHETER – ALUMINIUM IMPONERAR ÄVEN UTSEENDEMÄSSIGT

Aluminium är extremt föränderligt och ger dig allt du önskar vid utformningen av ytan. Unika mönster, färger och effekter är möjliga i olika former.

Beroende på produkt finns det upp till 16 färger att välja på. På förfrågan tillverkar vi även gärna specialfärger efter kundens önskemål. Tak och fasader från PREFA håller färgen otroligt bra. Det högkvalitativa lackskiktet är formbart och är därför det bästa skyddet vid extrema väderförhållanden och temperaturskillnader.

Med våra högteknologiska produkter, som tak- och fasadpanelen FX. 12, blir byggnader projektionsytor. Beroende på ljusinfallet skapas magiska ljus- och skuggeffekter och klimatskalet väcks till liv.

Med aluminiumtak och -fasader från PREFA får man en flexibel lösning för modern arkitektur. Dina kunder kan förverkliga sina drömmar. Du har alltså även ur utseendesynpunkt alla försäljningsargument på din sida.

UPPTÄCK PRODUKTERNAS MÅNGFALD

UTMÄRKTA FALSEGENSKAPER – ALUMINIUM KAN BEARBETAS FLEXIBELT

För oss är aluminium det mest mångsidiga materialet inom byggnadsteknik. Inte minst eftersom materialet har enastående falsegenskaper. Tack vare en raffinerad legering är aluminiumet smidigt och kan bearbetas flexibelt. Detta gäller även vid extrema temperaturer under fryspunkten. Då blir till och med montering på iskalla höjder busenkelt – talrika bergstugor (vissa på 3 000 meter över havet) har redan utrustats med ett klimatskal från PREFA.

Slutsats: Eftersom aluminium är så flexibelt och smidigt kan även komplicerade konstruktioner och speciallösningar utföras på ett fackmässigt sätt. Detta gäller även vid extrema väderförhållanden.

TILL INSPIRATIONSGALLERI

EXTREMT LÅNG LIVSLÄNGD – ALUMINIUM HÅLLER EN SMÄRRE EVIGHET

Stormsäkra, brottsäkra, robusta, långlivade – aluminiumtak och -fasader från PREFA klarar alla sorters oväder. Aluminiumet är skyddat mot korrosion i alla väder. Genom en reaktion med syret i luften bildas ett naturligt oxidskikt. Skiktet lägger sig som en rustning över materialet. En skadad tak- eller fasadtäckning av aluminium regenereras alltid av sig själv. Dessutom skyddas aluminiumbalken genom brännlackering i två skikt

Förutom de starka egenskaperna från aluminiumet ger den dolda infästningstekniken i halvförbandet ett starkt fäste. På så sätt blir klimatskalet tätt och allt oväder hålls ute. Detta vattentäta löfte får du skriftligen av oss. Med 40 års färg- och materialgaranti.

40 ÅRS GARANTI

LÅG VIKT – RENOVERA LÄTT OCH FÖRDELAKTIGT MED ALUMINIUM

Ett aluminiumtak från PREFA väger bara en bråkdel av blytunga tegeltak. Med en egenvikt på endast 2,3 till 2,6 kg per kvadratmeter behöver man inte längre svettas vid montering. Teoretiskt sett behövs inte ens en lasthiss. Det är inte bara bearbetningsföretag som avlastas. Med tak från PREFA belastas även takets underkonstruktion mindre så att det håller i flera årtionden.

Vid renoveringen tjänar även byggherrarna på att våra aluminiumprodukter är så lätta. Svaga takstolar behöver inte förstärkas innan nytt tak läggs. Det sparar tid och pengar.

Även byggplatstiden minskar avsevärt. Materialet är perfekt förberett när vi levererar det. Dessutom går vår produkt att montera snabbt och lätt (från en taklutning på 3°), om man har lämpliga tekniska kunskaper.

En ytterligare fördel: Man behöver inte längre handskas med jobbigt damm, som vid tillskärning av taktegel. Alltså: Välj det lätta alternativet.

TILL RENOVERINGSGALLERIET
Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

HELT MILJÖVÄNLIGT – EN POSITIV MILJÖBALANS MED ALUMINIUM

Ur miljösynpunkt är aluminium också ett utmärkt materialval. Genom den låga vikten sparas energi redan vid transporten till byggplatsen och koldioxidutsläppen minskar. I regel behöver du inte använda en lastbil, utan det räcker med en skåpbil.

Den andra viktiga fördelen: Aluminium kan återvinnas till 100 %. För bearbetningen behövs bara 5 % av energin från tillverkningen. Därför använder vi till största del sekundäraluminium för våra produkter.

Lång livslängd, nästan underhållsfritt, kan återvinnas utan förlust och kan transporteras miljövänligt – med aluminium får du en positiv miljöbalans.

Kontakt