Website Suche (Nach dem Absenden werden Sie zur Suchergebnisseite weitergeleitet.)

Redan i början på 1900-talet täcktes stora takytor med aluminium (t.ex. San Gioacchino-kyrkan i Rom). De mest spännande byggnaderna i världen i dag har också aluminium i klimathöljet. Aluminium är framtidens material i modern arkitektur. Det är inte så konstigt med tanke på alla goda egenskaper.

ENASTÅENDE MÅNGFALD AV FÄRGER OCH FORMER – MED ALUMINIUM UPPFYLLS NÄSTAN ALLA ÖNSKEMÅL

Tak och fasad spelar en viktig roll i arkitekturen. Med högkvalitativa aluminiumprodukter från PREFA kan du skapa nya standarder vid utformningen av klimatskalet. Med PREFA får du absolut frihet vad gäller färg och form. Mångfaldiga ytor i olika former och upp till 15 färger – eller i en annan färg som vi gärna tillverkar åt dig på förfrågan.
Innovativa produkter som tak- och fasadpanelen FX. 12 gör byggnader till projektionsytor. Beroende på ljusinfallet skapas magiska ljus- och skuggspel. Genomför din vision med PREFA. Din fantasi har inga gränser.

TILL REFERENSGALLERI

UTMÄRKTA FALSEGENSKAPER – ALUMINIUM KAN BEARBETAS FLEXIBELT

Genom en speciell legering blir aluminiumet smidigt och går att bearbeta rent och fackmässigt. Även vid utomhustemperaturer under 0 °C. Talrika alpina föreningar och privata ägare litar på tjurens styrka för sina bergbostäder (vissa över 3 000 meter över havet). Det är inte så konstigt med tanke på att ett klimatskal från PREFA även klarar extrema väder.
På dessa höjder är det inte ovanligt med en skillnad på 50 °C mellan den högsta och lägsta temperaturen under en dag. Även på sådana extrema höjder är monteringen inget problem. Referensobjekt finns under navigeringspunkten med samma namn.

TILL PRODUKTÖVERSIKT

VISIONER FÖR GENERATIONER – ALUMINIUM HÅLLER EXTREMT LÄNGE

Den som vill förverkliga djärva arkitekturidéer måste kunna lita på sitt byggnadsmaterial. Aluminium är ett högteknologiskt material. Robust, stormtåligt, rostfritt – tillverkat för att hålla. Helt tillförlitligt. För byggnader och visioner som ska hålla över flera generationer.

Hemligheten som gör att aluminium håller så länge: Materialet lagar sig självt. När det reagerar med syret i luften bildar aluminiumet ett naturligt oxidskikt och skyddas på så sätt från korrosion. Aluminiumhöljet har brännlackerats i två skikt för ytterligare stabilitet. Förgängliga material kommer att misslyckas efter en tid. Det gör inte aluminium.

MER ÄN 40 ÅRS GARANTI
geringes Gewicht von Aluminium spart Zeit und Geld

VÄLJ DET LÄTTA ALTERNATIVET – RENOVERA FÖRDELAKTIGT MED ALUMINIUM

10 % av vikten, 100 % av kvaliteten – PREFA-tak av aluminium väger bara en bråkdel av traditionella tegeltak. Därmed minskar aluminium kraven som ställs på statik och underkonstruktion. Det är inte nödvändigt att förstärka äldre eller svaga takstolar före renoveringen. Det sparar både tid och pengar. PREFA-tak kan läggas med en lutning från 3°. Välj det lätta alternativet. Med PREFA får alla projekt ett bra tak.

TILL RENOVERINGSGALLERIET
Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

HELT MILJÖVÄNLIGT – ALUMINIUM ÄR EN ÄKTA NATURBEGÅVNING

Med våra aluminiumprodukter uppnår vi en positiv miljöbalans. Även här finns det goda anledningar:

! Aluminium kan återvinnas till 100 % utan att kvaliteten försämras
! För tillverkningen av våra produkter använder vi till största del sekundäraluminium
! För bearbetningen används bara 5 % av energin från den första produktionen
! Eftersom aluminium är så lätt sparas energi vid transporten och koldioxidutsläppen minskar
! Även ur miljösynpunkt är det med andra ord logiskt att använda aluminium som tak- och fasadmaterial.

Kontakt