Parkapartments am Belvedere: Referensobjekt

Inledning

En ny stadsdel håller på att ta form kring centralstationen i Wien. De fem bostads- och hotelltornen mellan centralstationen och parken Schweizer Garten ritades av den italienska stjärnarkitekten Renzo Piano. ”Belvedere Apartments” drar blickarna till sig från omgivningen och utgör en fröjd för ögat för både boende och besökare.

Den speciella fasadgestaltningen med en kombination av glas, keramikkomponenter och PREFA-aluminium ger byggnaderna en förstklassig karaktär. ”Keramiken representerar räckvidden mellan gammalt och nytt. De strängpressade vågorna av aluminium bidrar med en elegant känsla och är både estetiskt tilltalande och funktionella”, säger Sahlmann i ett försök att beskriva fasadkonceptet och tillägger: ”Likt keramiken leker aluminiumet med ljuset. Fasaden växlar färg under loppet av dagen beroende på hur solljuset faller ...” Vitt hade varit en för dominant färg på grund av hur färgen reflekterar ljus. Grått möjliggör en bättre effekt som arkitekten idag är mycket nöjd med – PREFA vågprofil i silvermetallic. Varje byggnad är försedd med ”en välkomstgest” i form av en glaspaviljong för att understryka en hemtrevlig känsla. 

Objektspecifik speciallösning

Data och fakta

Produkt

Vågprofil

Färg

specialfärg

Arkitekt

Renzo Piano Building Workshop

Hantverkare

Strabag Metallica

Land

Österrike

Ort

Wien

Typ av objekt

Bostadskomplex och flerbostadshus, Företagets byggnad, Hotell & gastronomi

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Detaljbild av PREFA vågprofil i färgen naturanodiserad, vågad fasadprofil

Låt dig inspireras: Fler objekt

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Tack vare PREFA-produkternas låga vikt går renovering av tak och fasad lätt som en plätt – och det kosmetiska ingreppet gör även skillnad för utseendet.

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Hus med garage efter takrenovering med PREFA takplattor i antracit
Hus innan takrenovering med PREFA-takplattor, sadeltak och garage