Kontorsbyggnaden ”Nature et Découvertes”, Versailles, Frankrike: Referensobjekt

Inledning

Den franske arkitekten Patrick Bouchain har skapat ett hem – ett ”maison” – för Nature et Découvertes huvudkontor. Kontoret ligger mitt i den berömda staden Versailles, inte långt från solkungens slott.

Byggnaden består av 15 små hus. De enstaka små husen syns i form av branta tak i form av spetsiga takkupor som sträcker sig upp mot himlen. ”Varje avdelning får ett eget hus. Våningsplanen är dessutom uppbyggda som i vilken kontorsbyggnad som helst – med ett gemensamt utrymme och flera olika kontorsrum där man kan stänga dörren om sig”, förklarar Lechevalier. Han berättar att idén från början var att bygga ett ståltak – men konceptet krävde något finare och lättare. ”Vi letar efter ett material som passade perfekt för detaljerna – och takkuporna påminner ju om origami” säger arkitekten i ett försök att beskriva arbetsprocessen. Materialet aluminium kunde uppfylla alla kriterier och valet föll slutligen på PREFALZ i vitt. Konceptet förverkligades sedan i nära samarbete med plåtslagare. Alla involverade arbetade tillsammans för att hitta den bästa lösningen på detta ovanliga projekt.

Objektspecifik speciallösning

Data och fakta

Produkt

Taksystem Prefalz

Färg

10 P.10 prefavit

Arkitekt

Agence d’architecture CONSTRUIRE, Arch. Patrick Bouchain, Bastien Lechevalier

Hantverkare

Glot Couverture

Land

Frankrike

Ort

Versailles

Typ av objekt

Företagets byggnad

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz falstak i P.10 zinkgrå med takfönster

Låt dig inspireras: Fler objekt

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Tack vare PREFA-produkternas låga vikt går renovering av tak och fasad lätt som en plätt – och det kosmetiska ingreppet gör även skillnad för utseendet.

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Hus med garage efter takrenovering med PREFA takplattor i antracit
Hus innan takrenovering med PREFA-takplattor, sadeltak och garage