Catania WonderLAD: Referensobjekt

Inledning

För WonderLAD i Catania, Sicilien, designade arkitektkontoret FRONTINITERRANA av Vittorio Frontini och Antonino Terrana från Florens en plats för vård och behandling av barn med cancer. En arkitektur som en skyddande omfamning som stödjer återhämtning i anbudets anda, samtidigt som den erbjuder innovation och hållbarhet i byggandet.

Träbyggnaden på marknivå med en användbar yta på 2 000 m² har ett vitt skal av Prefalz och ligger på ett 2 hektar stort område. Arkitekterna bestämde sig för en speciell utformning av beklädnaden med paneler i olika bredd, vilket ger byggnaden mer dynamik.

"Fördelarna med PREFA:s aluminiumband och aluminiumplåt är inte bara relevanta för klimatet i norra Europa, utan även för Medelhavsområdet. Materialet är rostfritt, de färgfasta P.10-ytorna tål yttre påverkan och belastningar. De är väderbeständiga och ej brandfarliga. Här kombineras estetik med teknisk innovation och hållbarhet, vilket vi behöver på Sicilien”, förklarar plåtslagare Piero Stanco.

Data och fakta

Produkt

Taksystem Prefalz, Fasadsystem Prefalz

Färg

10 P.10 prefavit

Arkitekt

FRONTINITERRANA architects

Hantverkare

LS Edil

Land

Italien

Ort

Catania

Typ av objekt

Offentliga byggnader och andra anläggningar

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz falstak i P.10 zinkgrå med takfönster

Låt dig inspireras: Fler objekt

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Tack vare PREFA-produkternas låga vikt går renovering av tak och fasad lätt som en plätt – och det kosmetiska ingreppet gör även skillnad för utseendet.

Renoveringsgalleri: Objekt före och efter renovering

Hus med garage efter takrenovering med PREFA takplattor i antracit
Hus innan takrenovering med PREFA-takplattor, sadeltak och garage