Lätt, robust, långlivad, miljövänlig, perfekt att bearbeta, mångsidig utformning – aluminium förenar alla egenskaper som man kan önska sig av ett material.

LÅG VIKT
LÄTT OCH BILLIG RENOVERING MED ALUMINIUM

Ett aluminiumtak från PREFA väger endast en bråkdel av vad tunga tegeltak väger. Med en egenvikt på endast 2,3 till 2,6 kg per kvadratmeter behöver man inte längre svettas vid montering. Teoretiskt sett behövs inte ens en lasthiss. Det är inte bara bearbetningsföretag som avlastas. Med tak från PREFA belastas även takets underkonstruktion mindre så att det håller i flera årtionden. 

Vid renoveringen tjänar även byggherrarna på att våra aluminiumprodukter är så lätta. Svaga takstolar måste inte förstärkas innan nytt tak läggs. Det sparar tid och pengar

Även byggplatstiden minskar avsevärt. Materialet är perfekt förberett när vi levererar det. Dessutom går vår produkt att montera snabbt och lätt (fr.o.m. en takvinkel så låg som 3°), om man har lämpliga tekniska kunskaper.

En ytterligare fördel: Men behöver inte längre handskas med jobbigt damm, som t.ex. vid tillskärning av taktegel. Alltså: Välj det lätta alternativet.

 

 

UTMÄRKTA FALSEGENSKAPER
ALUMINIUM KAN BEARBETAS FLEXIBELT

Vi anser att aluminium är det mest mångsidiga materialet inom byggtekniken. Inte minst eftersom materialet har framstående falsegenskaper. Tack vare en raffinerad legering är aluminiumet smidigt och kan bearbetas flexibelt. Detta gäller även vid extrema temperaturer under fryspunkten. Då blir till och med montering på iskalla höjder busenkelt – talrika bergstugor (vissa på 3 000 meter över havet) har redan utrustats med ett klimatskal från PREFA. 

Slutsats: Eftersom aluminium är så flexibelt och smidigt kan även komplicerade konstruktioner eller speciallösningar utföras på ett fackmannamässigt sätt. Detta gäller även vid extrema väderförhållanden.

EXTREMT LÅNG LIVSLÄNGD
ALUMINIUM HÅLLER NÄSTAN EN EVIGHET

Stormsäkra, brottfasta, robusta, långlivade – aluminiumtak och -fasader från PREFA klarar alla sorters oväder. Aluminiumet är skyddat mot korrosion i alla väder. Genom en reaktion med syret i luften bildas ett naturligt oxidskikt. Skiktet lägger sig som en rustning över materialet. En skadad tak- eller fasadtäckning av aluminium regenereras alltid av sig själv. Dessutom skyddas aluminiumbäraren av två lager emalj 

Förutom de starka egenskaperna från aluminiumet ger den dolda infästningstekniken i halvförbandet ett starkt fäste. På så sätt blir klimatskalet tätt och allt oväder hålls ute. Detta vattentäta löfte får du skriftligen av oss. Med 40-års färg- och materialgaranti.

HELT MILJÖVÄNLIGT
ALUMINIUM GER EN POSITIV MILJÖPÅVERKAN

Aluminium är även ett idealiskt material ur miljösynpunkt. Den låga vikten gör att du redan vid transport till byggplatsen sparar stora mängder energi och CO2 -emissioner. I regel behöver du inte använda en lastbil utan det räcker med en mindre transport.

Den andra viktiga fördelen: Aluminium kan återvinnas till 100 %. För återvinningen krävs bara 5 % av energin för att framställa primäraluminium. Därför använder vi till största del sekundäraluminium för våra produkter.

Lång livslängd, nästan underhållsfritt, helt återvinningsbart och miljövänlig transport – med aluminium gör du en positiv skillnad för miljön.


UNIKT UTRYMME FÖR KREATIV UTFORMNING
ALUMINIUM GÖR STORT INTRYCK

Aluminium är extremt föränderligt och ger dig allt du önskar vid utformningen av ytan. Unika mönster, färger och effekter är möjliga i olika former.

Beroende på produkt finns det upp till 16 färger att välja på. På förfrågan tillverkar vi även gärna specialfärger efter kundens önskemål. Tak och fasader från PREFA håller färgen otroligt bra. Det högkvalitativa lackskiktet är formbart och är därför det bästa skyddet vid extrema väderförhållanden och temperaturskillnader.

Med våra högteknologiska produkter, som tak- och fasadpanel FX. 12, blir hus projektionsytor. Beroende på ljusinfallet skapas magiska ljus- och skuggeffekter och klimatskalet väcks till liv. 

Med aluminiumtak och -fasader från PREFA får man en flexibel lösning för modern arkitektur. Våra kunder kan förverkliga sina drömmar. Du har alltså även ur utseendesynpunkt alla försäljningsargument på din sida.

Kontakt