Redan i början på 1900-talet täcktes stora takytor med aluminium (t.ex. San Gioacchino-kyrkan i Rom). De mest spännande byggnaderna i världen i dag har också aluminium i klimathöljet. Aluminium är framtidens material i modern arkitektur. Det är inte så konstigt med tanke på alla goda egenskaper.

UNIKT URVAL AV FÄRGER OCH FORMER
MED ALUMINIUM KAN DU GÖRA NÄSTAN ALLT

Tak och fasader spelar en central roll i arkitekturen. Med högkvalitativa aluminiumprodukter från PREFA kan du skapa nya standarder vid utformningen av klimatskalet. Med PREFA får du absolut frihet vad gäller färg och form. Mångfaldiga ytor i olika former och upp till 15 färger – eller i en annan färg som vi gärna tillverkar åt dig på förfrågan.

Innovativa produkter som tak- och fasadpanelen FX. 12 gör byggnader till projektionsytor. Beroende på ljusinfallet skapas magiska ljus- och skuggspel. Genomför din vision med PREFA. Din fantasi har inga gränser.

VÄLJ DET LÄTTA ALTERNATIVET
BILLIG RENOVERING MED ALUMINIUM

10% vikt, 100 % kvalitet – PREFA tak av aluminium väger en bråkdel av traditionella tegeltak. Därmed minskar aluminium kraven som ställs på bärande element och underkonstruktion. Det är inte nödvändigt att förstärka äldre eller svaga takstolar. Det sparar både tid och pengar. PREFAs tak kan läggas på en lutning från 3°. Välj det lätta alternativet. Med PREFA får alla projekt ett bra tak.

VISIONER SOM VARAR I GENERATIONER
ALUMINIUM HAR MYCKET LÅNG LIVSLÄNGD

Den som vill genomföra djärva arkitekturidéer måste kunna lita på sitt byggmaterial. Aluminium är ett högteknologiskt material. Robust, stormtåligt, rostfritt – tillverkad för att hålla. Helt tillförlitligt. För byggnader och visioner som ska hålla över flera generationer.

Hemligheten som gör att aluminium håller så länge: Materialet lagar sig självt. När det reagerar med syret i luften bildar aluminiumet ett naturligt oxidskikt och skyddas på så sätt från korrosion. Aluminiumhöljet har ugnslackerats med två skikt för ytterligare stabilitet. Förgängliga material kommer att misslyckas efter en tid. Det gör inte aluminium.

HELT MILJÖVÄNLIGT
ALUMINIUM ÄR EN NATURBEGÅVNING

Med våra aluminiumprodukter gör vi en positiv skillnad för miljön. Även här finns det goda anledningar:

  • Aluminium kan återvinnas helt utan kvalitetsförluster
  • För tillverkning av våra produkter använder vi till största del sekundäraluminium
  • Vid bearbetningen används endast 5% av energin som användes vid den ursprungliga tillverkningen
  • Under transporten används mindre energi och det skapas mindre Co2-utsläpp eftersom materialet är så lätt.

Det är alltså logiskt att använda aluminium som tak- och fasadmaterial även ur miljösynpunkt.


UTMÄRKTA FALSEGENSKAPER
ALUMINIUM KAN BEARBETAS PERFEKT

Genom en speciell legering blir aluminiumet smidigt och går att bearbeta rent och fackmannamässigt. Även vid utomhustemperaturer under 0 °C. Talrika alpina föreningar och privata ägare litar på tjurens styrka för sina bergbostäder (vissa över 3 000 meter över havet). Det är inte så konstigt med tanke på att ett klimatskal från PREFA även klarar extrema väder. 

På dessa höjder är det inte ovanligt med en skillnad på 50 °C mellan den högsta och lägsta temperaturen under en dag. Även på sådana extrema höjder är monteringen inget problem. Referensobjekt finns under navigeringspunkten med samma namn.

 

Kontakt